fredag 9 mars 2012

Första tiden...

...har gått makalöst fort!!
Nike har nu förgyllt våra liv i 12 dagar, älskade lilla hjärtat, känns som hon alltid varit en del av vår familj!

Jag och Nike valde att stanna kvar en natt på sjukhuset. Så när vi fikat vår goa flaggbricka (med te, kaffe, bubbelvattensaft och mumsiga mackor), vägt lilltjejen och jag duschat packade vi ihop oss från förlossningen och jag rullades ner till kvinnoklinikens vårdavd (normal förlossning och omföderska plus att det var mycket på vanliga bb gjorde att vi inte "platsade" där). Jesper åkte hem och löste av mamma och kom sen tillbaka med älskade Iris och Milla. Ojojoj vilka stolta storasystrar som hälsade på lillasyster för första gången. De hade med sig varsitt paket till henne och Iris sa att hon är den finaste bebisen i hela världen!
Men när de skulle åka hem blev det tårar...varför ska inte mamma och bebis med:-(

Nike hade lite högt bilirubinvärde på måndagen så det blev provtagning i handen och vilken svårstucken liten bebbe vi fått. Tre stick i handen krävdes innan de fick ut nåt blod som efter några timmar visade sig ha jätte bra värden, så då packade vi ihop oss och åkte hem...hela familjen på FEM personer, coolt!

Det var en riktig bakteriehärd hon kom hem till, jag, Iris och Milla genomförkylda...men inte mycket att göra, kan ju inte hålla storasystrarna (eller mig) borta från gos med mini!! Bara hålla tummarna att hon inte får nåt.

PKU-provet som skulle tas vid bm's hembesök visade sig bli lika klurigt att fixa som blodprovet på sjukhuset. Två stick sen ville hon inte fler utan bad oss komma in till mvc dagen efter där en annan bm var lite mer van att sticka. Denna lyckades vid andra försöket så Nike hade 7 små stickhål i sina händer när hon var tre dagar gammal. Stackars!!! Tur att jag inte är så känslig för sånt och Nike fick så mycket sockerlösning så hon skrek knappt en enda gång.

Amningen då...
Första tiden på detta är bara ve och fasa!!! Fy fasen vad ont det gör att amma med såriga tuttisar. Varje gång de hårda sårskorporna ska mjukas upp isar det i hela kroppen, så där mysigt och inte så lätt att slappna av :-( och då kan det lätt stockas...japp, fredag morgonen hade jag ont ont i höger bröst som hade en blålila färg och hade sån frossa att jag knappt kunde hålla i alvedonen jag skulle ta, hela jag skakade. Tog en varm dusch som slutade med att varmvattnet tog slut, f*n h*lvete sk*t!!! Skakade då ännu mer än innan! Bäddade ner mig i sängen under dubbla täcken tills alvedonen hjälpte. Hade viktkontroll på eftermiddagen och fick då Syntocinon utskrivet (oxytocin i nässprayform som hjälper utdrivningen). Denna dag var dessutom babybluesens STORA dag. Allt kändes tugnt och tårarna sprutade:-S
Lyckades få bukt med detta under helgen med spray, värme, pumpning, amma, amma, amma, Purelan mot såren och nio dagar gammal kunde Nike äta från en icke smärtande eller gråtande mor:-)

Nu är vi inne på sista dagarna innan Jesper börjar jobba. Första veckan var det mesta lite upp och ner, men andra veckan har bara varit mys! Besökte dagis och Iris var sååå stolt när hon stod bredvid vagnen och visade kompisarna. Hon längtade dit och vi bestämde med personalen att hon skulle gå ons-tor. Även Milla ville på ons men längtade lite hem och stannade hemma på tors. Får se nästa vecka...tänker inte tvinga henne.
Var även en sväng till badhus (N o jag badade inte) och Lek och buslandet. Så en perfekt blandning av hemma- och bortamys!

Lite läskigt inför veckan men det ska nog gå bra:-)

Nu laddar vi inför kvällens Västejmittival (melodifestival). Tänkte testa låta töserna vara uppe och kolla...
Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar